Aliyev, Sarkisyan'la 7 Mayıs'ta Prag'da görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Aliyev, Sarkisyanla 7 Mayısta Pragda görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 16:22

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Azerbaycan Devlet Başkanı İhlam Aliyev'in Yukarı Karabağ'ı görüşmek üzere 7 Mayısta Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bir araya geleceği bildirildi.

10 yıldır Yukarı Karabağ konusunda arabuluculuk yapan Minsk Grubu'nun eş başkanı olan Fransız Bernard Fassier, iki devlet başkanının AB dönem başkanlığını yürüten Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılacak AB zirvesi sırasındaki toplantıya katılacaklarını teyit ettiklerini açıkladı.

Fassier, “İki devlet başkanı Prag'daki toplantıya katılacaklarını teyit etti. Bu sürecin Yukarı Karabağ sorununun halledilmesine uygun bir ortam yaratacağını umuyoruz. Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin de bütün bölge için olumlu bir unsur olacağını düşünüyoruz. Bu, ayrıca Yukarı Karabağ meselesinin halledilmesine de katkıda bulunacaktır” ifadesini kullandı.

Minsk Grubu'nun Amerikalı eş başkanı Matthew Bryza ile birlikte açıklamalarda bulunan Fassier, “Yukarı Karabağ meselesinin en hızlı biçimde çözülmesi için yeni bir atmosfer ve yeni şanslar mevcut” diye konuştu.

Prag'daki zirvenin gündeminde, AB'nin “doğu ortaklığı” yer alıyor ve konu Ukrayna, Belarus, Moldova, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan'ı ilgilendiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!