Aliyev oy kullandı

Güncelleme Tarihi:

Aliyev oy kullandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 11:33

Azerbaycan'da cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi bu sabah başladı. Halen görev başında olan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, oy kullanmaya eşi Mehriban Aliyeva ile birlikte geldi.

Bakü'nün Sebail ilçesi 6 numaralı seçim sandığının bulunduğu 6 Numaralı İlköğretim Okuluna öğle saatlerinde gelen Aliyev ve eşinin kimlikleri sandık görevlileri tarafından kontrol edildi. Daha sonra oy kulübesine geçen Aliyev ve eşi, sandık başına da birlikte gelerek oylarını kullandı.

Aliyev ve eşinin oy kullandığı sandık başında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile Türkiye'den gelen Marmara Grubu Vakfı gözlemcileri başta olmak üzere, çok sayıda yerli ve yabancı gözlemcinin bulunduğu dikkati çekti.

Bakü'de seçimlerin sakin bir havada geçtiği gözlenirken, önceki seçimlerde sıklıkla görülen sandık başı tartışmalarına ve itirazlara da rastlanmadı.

Sabahın erken saatlerinde sandık başları sakin görünürken, öğle saatlerine doğru oy kullanmaya gelenlerin giderek arttığı gözlendi. Azerbaycan'da altıncısı yapılan cumhurbaşkanı seçiminin resmi olmayan ilk sonuçlarının TSİ 20.00 sularında açıklanması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!