Alışverişe gittiler enkaz altında kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Alışverişe gittiler enkaz altında kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin güneyindeki Dongguan kentinde bir alışveriş merkezinin çökmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı.

Yetkililer, Guandong eyaletinin Dongguan kentinde bu sabah meydanagelen olayda, halen enkaz altında 100'den fazla kişinin bulunduğunu belirterek, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söylediler.

Yetkililer, içinde 20'den fazla dükkan olan alışveriş merkezinin 24 saat önce açıldığını ifade ederek, kazaya neden olarak, binaya daha sonra kaçak olarak eklenen katları gösterdiler.

Enkaz altında kalanların yaşamından umut kesilmesiyle kurtarma çalışmalarına son verdiklerini söyleyen yetkililer, işçilerin bina enkazını tamizlemeye başladıklarını bildirdiler.

Resmi Yeni Çin Haber Ajansı, yıkılmadan önce binanın duvarlarında çatlaklar meydana geldiğini belirtirken, yaralı olarak hastaneye kaldırılanlardan Wang Jingjing, ''Bazı insanlar sorun olmadığını söylüyordu, biz de geri döndük'' dedi.

Haberin Devamı

Ajans, tek katlı olarak çalışmasına izin verilen binaya kaçak olarak 2 kat eklendiğini, kazanın bu nedenle meydana geldiğini bildirerek, kazadan sonra binanın müteahhidinin tutuklandığını duyurdu. Dongguan kentinin belediye yetkilileri ise alışveriş merkezi işletmecilerinden 3 kişinin tutuklandığını ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!