Aliağa Costa Concordia'nın söküm işlemlerini Cenova'ya kaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Aliağa Costa Concordianın söküm işlemlerini Cenovaya kaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 11:53

İtalya'da hükümet, Ocak 2012'de Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpan ve o tarihten beri adanın birkaç metre açığında bulunan Costa Concordia gemisinin, Cenova limanına taşınarak burada sökülmesi yönünde karar aldı.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Matteo Renzi, akıbeti merak konusu olan Costa Concordia kruvaziyerinin söküm işlemlerinin ülkelerinde olacağını belirterek, "Bu iş için Cenova limanını yetkilendirdik" dedi.

Kazanın ardından geçen 2,5 senelik süre zarfında geçen eylül ayında tarihe geçen "Parbuckling" operasyonuyla yan yatık halden doğrultulan dev yolcu gemisinin ebediyen Giglio kıyılarından uzaklaştırılmasına yönelik son hazırlıklarının yapılacağı, geminin yerinden kaldırılıp taşınmasının temmuz ayının ortalarını bulacağı ifade edildi.

Geminin söküm işlemleri için en iyi teklifin daha önce 40 milyon dolarla Türkiye'nin Aliağa limanından geldiği açıklansa da gerek yolculuğun riskli olması gerekse söküm işlemlerinden doğacak kazanımların İtalya'da kalması konusunda öne çıkan baskın fikir, Costa Concordia'nın son durağını Cenova olarak belirledi.

Costa Concordia kruvaziyeri, 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru akşam saatlerinde başladığı seyrinde, Toskana bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpmıştı. Kazada 32 kişi yaşamını yitirmişti. Kaza sırasında gemide bulunan 10 Türk yolcu da yaralanmadan kurtulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!