AKPM binasında 'Holokost' töreni

Güncelleme Tarihi:

AKPM binasında Holokost töreni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 18:23

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Holokost" gününü anmanın milyonlarca masum kurbanın anılarını canlı tutmanın yanı sıra toplumlarda demokratik koruma önlemleri alınmaması halinde nelerle karşılaşılabileceğini hatırlatması açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, 27 Ocak Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü "Holokost" dolayısıyla Strasbourg'daki AKPM binasınında düzenlenen törende konuşma yaptı.

Konuşmasında, 1930'lu yıllarda Yahudilere karşı ayrımcılık başladığında çoğu kişinin olayları ilk başlarda ciddiye almadığını ifade eden Çavuşoğlu, bu nedenle "Holokost"un ciddiye alınmayan olayların nasıl kötü sonuçlar doğurabileceğini göstermesi açısından da önemini vurguladı.

AKPM'de düzenlenen oturumların nefretin ve korkunun olmadığı bir Avrupa yaratmak için çok önemli katkılar sağladığını kaydeden Çavuşoğlu, bu alandaki katkıları artırmak amacıyla Nisan ayında yapılacak AKPM Bahar Dönemi Genel Kurulunda dinler ve kültürler arası diyalog konusunda görüşmeler düzenleneceğini belirtti.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, "Holokost gününü anmak milyonlarca masum kurbanın anılarını canlı tutmanın yanı sıra toplumlarımızda demokratik koruma önlemleri alamazsak nelerle karşılaşabileceğimizi hatırlatması açısından da büyük önem taşımaktadır" dedi.

Gelecek hafta UNESCO, Müslümanlar ve Yahudilerin birbirlerini daha iyi anlamasını amaçlayan "Aladdin Projesi" kuruluşu ve Paris Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek anma törenlerine katılmak için Auschwitz'e gideceğini bildiren AKPM Başkanı, olayın üzerinden geçen 70 yıl içerisinde Avrupa'nın idam cezasından arınmış bir kıta haline geldiğini ifade etti.

Öte yandan, bugün Avrupa'da antisemitizm, İslamofobi, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının tekrar artışa geçtiğinin görüldüğüne işaret eden Çavuşoğlu, "Demokratik yollarla seçilmiş politikacılar ve siyasi partiler, insanlar arasındaki etnik, dini ve kültürel farklılıkları yapay şekilde manipüle ederek dikkatleri toplumlardaki gerçek sorunlardan başka yönlere çekmeye çalışmaktadırlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!