AKP'li Bağış: Tasarıyı kabul edenler cahillik yaptı

Güncelleme Tarihi:

AKPli Bağış: Tasarıyı kabul edenler cahillik yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 13:15

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Ermeni iddialarıyla ilgili tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilmesini değerlendirirken, "Kabul edenler muhteşem bir cahillik ve muazzam bir özgüven içindeler” dedi.

Haberin Devamı

Bağış, tasarının kabul edilmesini önlemek amacıyla kulis çalışmaları yapmak üzere birlikte ABD'ye gittiği CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ve MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan ile CNN Turk’te katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Bağış, “Ermeniler 3-4 nesildir ABD’de yaşıyorlar ve bir kimlik krizi içindeler. Türklere olan kızgınlıkları da o toplumun tutkalı oldu. Ancak biz millet olarak hep “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle hareket ettik” dedi.

"PELOSİ'NİN KİŞİSEL EKONOMİK ÇIKARI SÖZKONUSU"

Tasarının komiteden geçmesini engellemek için ABD Başkanı George W.Bush’un ciddi bir gayret sarfettiğini ifade eden Bağış, “Başbakan Erdoğan’ın ricası üzerine Başkan Bush’un Savunma ve Dışişleri Bakanlarına Amerikan Temsilciler Meclisi üyesi Nancy Pelosi’ye ortak mektup yazdırttığını söyledi. Dışişleri ve Savunma Bakanlarının çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade eden Bağış "Ben burada Pelosi’nin kişisel ekonomik çıkarının söz konusu olduğunu düşünüyorum” dedi.

"BUSH'A SERT TAVIR PAPAZA KIZIP ORUÇ BOZMAYA BENZER"

Bağış, tasarının Genel Kurul'da kabul edilme olasılığına karşı “Bizim devlet geleneğimizin tarihçesi bin yılı geçti. Hangi aşamada nelerin yapılacağının listesi elimizde hazır. Bush ekibi tasarıya karşı ciddi bir gayret sarfetti. Bush’a yönelik sert tavır, papaza kızıp oruç bozmaya benzer” diye konuştu.

Türkiye’nin arşivlerini yabancı politikacılara açmaya hazır olduğunu da ifade eden Bağış, "Bu konuda kaçak oynayan Ermenistan. Ermenistan da arşivleri açmaya hazırsa biz zaten hazırız. Uluslararası bir komisyon kurulmalı ve tarih gün yüzüne çıkmalı” diye konuştu.

AKTAN: "ERDOĞAN BUSH’LA RANDEVUSUNU İPTAL ETMELİ"

MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan ise tasarıya karşı alınması gereken önlemlerden birinin Erdoğan’ın ABD gezisini iptal etmesi olduğunu söyledi. Aktan’ın bu önerisine karşı Egemen Bağış ise Başbakanın ABD’ye gidip Bush ve yönetimiyle görüşmesinin çözüm için daha olumlu bir yöntem olduğunu ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ise Washington’un Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde destek olamadığını, Bush yönetiminin tasarının kabul edilmemesi konusundaki çabasının ise bundan kaynaklandığını savundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!