AKP’li Çömez Hizbullah vekiliyle görüştü

Güncelleme Tarihi:

AKP’li Çömez Hizbullah vekiliyle görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 00:49

İsrail'in saldırılarına hedef olan Lübnan’a kendi imkanlarıyla gidip gönüllü yardım çalışmalarında bulunan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, dün başkent Beyrut’ta, Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki temsilcilerinden Hasan Hubullah ile bir araya geldi.

İkilinin yaptığı görüşmede Lübnan’daki son durum, İsrail’in saldırıları ve bölgeye yerleştirilmesi planlanan askeri güç ele alındı. Hubullah görüşmede uluslararası askeri gücün yalnızca Lübnan topraklarında konuşlandırılmasının doğru olmayacağını belirtirken, "Eğer eşit oranda toprak parçası üzerinde hem Lübnan, hem de İsrail toprakları üzerinde olası bir askeri güç konuşlandırılırsa bu bir tür işgal olur" dedi.

AKP Milletveki ile Hubullah’ın yaptığı görüşmede uluslararası askeri güç içinde Türk askerinin varlığı da gündeme geldi. Hubullah, Türkiye’nin dost ve kardeş bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi. Hizbullah Miletvekili, "Eğer ateşkes ve uluslararası askeri gücün her iki ülkenin de toprakları içinde yerleştirilmemesi halinde bölgeye yabancı askerlerin gelmesinin hoş karşılanmaz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!