Akdeniz’de Rus savaş gemileri nöbet tutacak

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Rus savaş gemileri nöbet  tutacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 01:28

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kalibr füzeleriyle donatılmış Rus savaş gemilerinin, Akdeniz’de sürekli nöbette olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Putin, Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileriyle Soçi’de yaptığı görüşmede, uzun mesafeli deniz tatbikatlarının ve seyirlerinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

OPERASYONLARA ÖVGÜ
Bu yıl içerisinde toplam 102 gemi ve denizaltı seferinin planlandığını anlatan Putin, “Suriye’deki uluslararası teröristlerin saldırı yapma riskinin devam etmesi nedeniyle Kalibr füzeleriyle donatılmış Rus gemileri Akdeniz’de sürekli nöbette olacak” dedi.

2.500 km menzilli Kalibr füzeleri, Suriye’de ilk kez Ekim 2015’te kullanılmıştı. Putin, ‘Rus gemileri ve denizaltılarından Suriye’de düzenlenen iyi koordine edilmiş operasyon ve seyir füzesi harekâtlarını’ da övdü ve  ‘teröristlere kayda değer kayıp’ verdirildiğini söyledi. Rusya’nın Suriye’de Tartus   ve Hmeymin üsleri bulunuyor.

Haberin Devamı

NATO’DAN KIRIM KÖPRÜSÜNE KINAMA
NATO, Rusya’nın 2014 tarihinde tek taraflı ilhak ettiği Ukrayna’nın Kırım yarımadasını bir köprüyle Rus anakarasına bağlamasını kınadı. NATO’nun Sözcü Yardımcısı Piers Cazalet, “NATO, Rusya’nın Kerç Boğazı’na Rusya ile Kırım’ı birbirine bağlayan köprü inşasını ve kısmi açılışını kınamaktadır” diye açıklama yaptı. Önceki gün Putin, 19 km’lik köprünün açılışını yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!