Akdeniz'de göçmen teknesine saldırı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Akdenizde göçmen teknesine saldırı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 21:24

Libya'dan denize açılan bir göçmen teknesine kısa bir süre sonra ateş açıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, ateş açılan botta olduğu belirtilen bir göçmenin ifadesine yer verilirken, olayın tam olarak açıklığa kavuşmadığı belirtildi.
Göçmen teknesine açılan ateşte yaralanan ve Agrigento'daki hastanede tedavi altına alınan 32 yaşındaki Gambialı bir göçmenin aktardığı bilgilere göre, 120 kişiyle Libya'dan yola çıkan bota batırılmak maksadıyla milis kuvvetlerince ateş açıldığı ifade edildi.

Olayda bir kişinin yaralandığı ve bir kişinin yaşamını yitirmiş olabileceği iddia edilirken, bottan herhangi bir cesedin çıkmadığı kaydedildi.

İtalyan polisi ve Agrigento Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Göçmen gelişleri sürüyor

Öte yandan, AB'nin Akdeniz'de Afrika'dan Avrupa'ya doğru insan kaçakçılığını önlemek üzere donanma güçleriyle operasyon yapma kararı aldığı bugün İtalya'ya bin 500'ü aşkın göçmen geldi.

Haberin Devamı

İnsan kaçakçılarının yoğun olarak kullandığı Sicilya Kanalı'nda "Triton Operasyonu kapsamında görev yapan bir İngiliz Kraliyet Donanmasına ait gemi denizden kurtardığı 918 göçmeni, İtalya'nın Taranto Limanı'na getirirken, bir Alman donanma gemisi de 522 göçmeni Salerno kentine taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!