Ahmedinejad: Soykırım konusunda tartışma var

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejad: Soykırım konusunda tartışma var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2006 16:00

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Yahudi soykırımı konusunda siyasi çevrelerde ve medyada “ciddi bir tartışma” olduğunu söyledi.

Ahmedinejad, gelecek cuma günü yapılacak Uzmanlar Meclisi, Yerel Yönetimler ve Meclis ara seçimlerinde ilk kez oy kullanacak bir grup genci kabulünde yaptığı konuşmada, Yahudi soykırımı konusuna da değindi.

Batı'da 60 yıldır soykırımla ilgili konuşmanın suç sayıldığını belirten Ahmedinejad, “Ama şu anda dünyadaki siyasi çevrelerde, halk arasında ve medyada soykırım konusu ciddi bir şekilde tartışılıyor” dedi.

“Hatta bazı Batılı siyasetçiler, siyonist rejimin (İsrail) kurulmasının bir hata olduğunu açıkladılar” diyen Ahmedinejad, Yahudi soykırımı hakkında bazı sorular yönelttiğini, bu soruların da İsrail devletinin kuruluşunun arkasındaki nedenlerin araştırılması ve tartışılması amacına yönelik olduğunu kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İsrail ve Yahudi soykırımı konusunda söyledikleriyle dünya kamuoyunun dikkatini üzerine çekmişti.

2. Dünya Savaşı sırasında 6 milyon Yahudinin öldürüldüğünü kabul etmeyen Ahmedinejad, soykırımı “efsane” olarak nitelendirmiş, yer yüzünden silinmesini istediği İsrail'in Avrupa, Kanada veya Alaska'ya taşınmasını da önermişti.

SOYKIRIM KONFERANSI

İran Dışişleri Bakanlığı da Yahudi soykırımının tartışılacağı uluslararası bir konferans düzenliyor.

Dışişleri Bakanlığı, “Soykırıma Evrensel Bakış” başlığını taşıyan ve 11-12 aralık tarihlerindeki konferansta, Yahudi soykırımı konusunun bütün açılardan masaya yatırılacağı ve bilimsel olarak ele alınacağını açıklamıştı.

İranlı yetkililer, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Siyasi Araştırma Merkezince düzenlenecek konferansa, 30 ülkeden 67 yabancıyla 34 yerli bilim adamının katılarak, bildiri sunacağını belirtiyor.

Konferansa, aralarında Türkiye, İngiltere, Fransa, Avusturalya, İsveç, Almanya, Kanada, ABD, Japonya, Rusya, Belçika, Avusturya, İtalya, Hindistan, Afganistan, Tacikistan, Macaristan, Bahreyn, Kenya, Malezya, Ürdün, Suriye ve Cezayir'in de bulunduğu ülkelerden bilim adamlarının katılacağı ifade ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!