Ahmedinejad: İşgalciler mikrop gibi

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejad: İşgalciler mikrop gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 16:15

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, Babacan'ın İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmesine dair geçtiği haberde, Ahmedinejad'ın, "İran, Türk ve Irak uluslarının dost ve kardeş üç ulus ve kaderlerinin de birbirine bağlı olduğunu" söylediğini bildirdi.

Habere göre Ahmedinejad, "Dolayısıyla birbirimizin çıkarlarını korumamız gerekiyor. İşgalcilerin bölgede bulunması bölge güvenliğini tehlikeye atıyor. İşgalciler bölge sağlığını tehdit eden bir mikrop gibi" diye konuştu.
İRNA'nın haberinde, Ahmedinejad'ın Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile de telefonda görüştüğü hatırlatılarak, her iki Irak liderinin de bölgedeki terör eylemlerine karşı olduklarını ve bu eylemlerin durdurulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledikleri kaydedildi.

Bu arada İran'daki temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve İran'ın nükleer enerjiyle ilgili başmüzakerecisi Said Celili ile görüştü. İran'ın beşkenti Tahran'da temaslarını sürdüren Babacan'ın Celili ile görüşmesi basına kapalı olarak yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!