Ahmedinejad: Dünyada Bush'a nefret artıyor

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejad: Dünyada Busha nefret artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 07:57

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, politikaları yüzünden ABD Başkanı George W. Bush'a karşı dünyada nefretin her gün arttığını savunarak bunun, bir liderin karşılaşabileceği en kötü durum olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Batı medyasına çok seyrek konuşan Ahmedinejad, Amerikan CBS televizyonunun ünlü muhabiri Mike Wallace'a Tahran'da verdiği özel demeçte, Başkan Bush'a geçen aylarda gönderdiği 18 sayfalık mektubun yanıtlanmadığını hatırlatarak, böyle bir diyalog davetini reddedenlerin sonunun iyi olmayacağını da ifade etti.

CBS'ten yapılan açıklamaya göre Ahmedinejad, röportajda, ”Başkan'ın aldığı halk desteği oranının her gün azaldığını görüyorsunuz. Dünyanın her yerinde Başkan'a karşı duyulan nefret de her geçen gün artıyor. Bir lider için bu, alınabilecek en kötü mesaj. Liderler ve hükümet başkanları, görevlerinin sonunda başları dik olarak ayrılabilmeli” dedi.

Bush yönetiminin İran halkına tepeden baktığını anlatan Ahmedinejad, “Bir imparatorluk kurmak istiyorlar. Başka uluslarla bir arada yaşamak istemiyorlar. Amerikan hükümetinin bu tavrını değiştirmesi gerekiyor, o zaman her şey düzelir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ahmedinejad, “Bush, gücünü nükleer silahlarından aldığını düşünüyor, ancak bombaların zamanı artık geçti” ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, mektubunun Bush tarafından yanıtlanmamasına ilişkin, “Kendisine şu mesajı iletin: Böyle bir daveti reddedenlerin sonu ve kaderi iyi olmayacak” dedi. CBS'in Ahmedinejad ile yaptığı röportajın bir bölümü bu gece, tamamı ise Pazar gecesi yayımlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!