Ahmedinecad 12’nci İmam’ın geri dönüşü için çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinecad 12’nci İmam’ın geri dönüşü için çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 00:44

HIRİSTİYANLAR için Hz İsa’nın geri dönüşü ne anlama geliyorsa, Şiiler için de "Beklenen Mehdi"nin zuhuru aynı
/images/100/0x0/55ea99c6f018fbb8f88a9b1c
anlamı taşıyor. 12’nci İmam’ın ölmediğini ve yakında geri döneceğinin ateşli savunucularından biri ise İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad.

Mehdi’nin Mekke’de ortaya çıkacağına ve düzeni sağladıktan yedi yıl sonra öleceğine dair inanışlar söz konusu. İmamın, her salı gecesi İranlı Kum kenti yakınlarındaki beş kubbeli türbeyi ziyaret ettiğine de inanılıyor. Her hafta binlerce kişi buraya akın ederek, imamın yeniden kendisini göstermesi ve mucizeler gerçekleştirmesi için dua ediyor. İş arayan, şifa arayan Şiiler, küçük notlar yazarak imamı yardıma çağırıyor.

Ahmedinecad’ın da bu mabedin yenilenmesi için 17 milyon dolarlık bir ödenek ayırdığı da yine söylentiler arasında. İran’da ev hapsinde tutulan İslam alimlerinden Ayetullah Hüseyin el Muntazeri, "12’nci İmamı siyasi emeller için kullanmak, insanlara geri dönüş için hazırlanmalarını söylemek İslam’ın suistimal edilmesidir. Mehdi’nin ne zaman döneceğini kimse bilmiyor" diyor.

Ahmedinecad ise bu eleştirilere, "Adı biliniyor, yeniden ortaya çıkacak ve dünyada düzeni sağlayacak. Bu inanışla onur duyuyorum. Bu sadece dini değil, ilerici bir inanış. 12’inci imama inanç, yarının dünyasına inanmaktır" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!