Ağustos ayında başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Ağustos ayında başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 22:29

ABD ve Türkiye arasında 7-8 Temmuz’da Ankara’da yapılan toplantılarda prensip anlaşmasına varılan, Adana’daki İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı savaşta hava saldırıları düzenlenmesi için koalisyon uçaklarına açılması konusunu karara bağlamak üzere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama beklenen telefon görüşmesi önceki gün gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yapılan resmi açıklamada iki liderin IŞİD’e karşı devam eden savaşı ele aldıkları belirtilirken, Hürriyet’e bilgi veren kaynaklar, İncirlik Üssü’nün çok yakında koalisyon uçaklarının kullanımına açılmasının beklendiğini belirtti. Beyaz Saray’ın yayınladığı mesajda, Obama’nın Suruç’ta 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı dışında, PKK’nın üstlendiği ve iki polisin katledilmesiyle sonuçlanan saldırıyı da kınaması açıklamanın en çarpıcı kısmını oluştururken, görüşmeden önce Hürriyet’e bilgi veren bir Amerikan Dışişleri yetkilisi, İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı kullanılmaya çok yakında başlanacağını belirtti. Yetkili bu konuda net bir tarih vermekten kaçınırken, Türkiye’yle varılan mutabakatın ağustos ayında yürürlüğe girmesinin beklendiğini söylemekle yetindi. Amerikan Dışişleri yetkilisi, mutabakatın sadece Türkiye’deki İncirlik Üssü’nü kapsadığını söyledi.

Haberin Devamı

ABD’Lİ YETKİLİ: OYUNU DEĞİŞTİRİR

ABD’de yayınlanan New York Times gazetesine konuşan Washington yönetiminden üst düzey yetkililer de, Türkiye’nin aylar süren müzakerelerin ardından IŞİD’e yönelik hava saldırılarında İncirlik Üssü’nün kullanılmasını kabul ettiğini söylediler. ABD Başkanı Barack Obama’nın yönetiminden üst düzey bir yetkili, İncirlik Üssü’nün IŞİD'e karşı saldırılar için açılmasını ‘game changer’ (oyun değiştirici) olarak nitelendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!