AGSP restleşmesi

Güncelleme Tarihi:

AGSP restleşmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 02:01

Yunanistan, ABD ve İngiltere'nin Avrupa Ordusu ile NATO arasındaki ilişkileri düzenlemek için Türkiye ile yaptıkları anlaşmayı tanımadığını, metnin değiştirilmesini istediğini açıkladı.

Yunanistan: Anlaşmayı tanımıyoruz

Türkiye: Uzlaşmada geri adım yok

Yunan Hükümet Sözcüsü Hristos Protopoas ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Panos Beglidis dün ayrı ayrı düzenledikleri basın toplantılarında anlaşmanın Yunanistan'ı bağlamadığını bildirdiler. Hükümet Sözcüsü Protopapas, Yunanistan'ın değişiklik talebini AB zirvesine götüreceğini vurguladı. Beglidis, İngiltere ve ABD'nin AB'den herhangi bir görev almadan Türkiye'yle anlaşmaya vardıklarını, bu anlaşmanın Yunanistan'ı bağlamadığını savunarak ‘‘Yunanistan'ın Avrupa Birliği çerçevesinde müzakere yapıyor’’ diye konuştu.

Beglidis gazetecilerin ‘‘veto kullanacak mısınız ?’’ yolundaki soruları üzerine ise sadece Yunanistan’ın AB üyeliğinin bütün haklarına sahip olduğunu hatırlatmakla yetindi ancak veto sözcüğünü kullanmaktan kaçındı. Sözcü, NATO’yla Avrupa arasındaki ilişkilerle, Avrupa ordusunun harekat hazırlığının ilan edilmesinin birbirinden iki ayrı karar olduğunu da savunarak Yunanistan'ın ulusal çıkarları dikkate alınmazsa, kararın 14 aralık zirvesinden sonraya da bırakılabileceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!