Ağlayan erkekler daha uzun ömürlü

Güncelleme Tarihi:

Ağlayan erkekler daha uzun ömürlü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Amerikalı bilim uzmanları, ‘Erkek adam ağlamaz’ iddiasını çürütecek tezler geliştirdiler. Ünlü nörolog Dr.Bill Frey, yaptığı çalışmalar sonucu, ağlayan erkeklerin daha uzun ömürlü olduğunu, ancak ağlama ihtiyaçlarını sürekli bastırmalarından dolayı hayatlarını kendi kendilerine kısalttıklarını ileri sürdü.

Bu tezin doğruluğunu onaylayan St.Pauli Alzheimer Hastalığı Enstitüsü Başhekimi, ağlamanın sağlığa bilindiğinden daha da yararlı olduğunu belirtirken, ‘Gözyaşlarıyla birlikte, vücutta biriken stres hormonları da dışarı akıyor. Bu hormanlar çok tehlikeli. Birikmesi durumunda bu hormon, kalp krizi veya felce yol açabiliyor, beyinsel gücü yok ediyor ve Alzheimer gibi hastalıklara neden olabiliyor’ açıklamasını getirdi.

Erkeklerin genelde en son 13 ile 16 yaş arasında ağladıklarını, ancak daha sonra üzerlerinde oluşan toplumsal baskılardan gözyaşı dökmekten utanç duyduklarını belirten uzmanlar, erkeklere ‘ağlamayı yeniden öğrenmeyi’ tavsiye ettiler. Uzmanlar, önceleri ‘tek başlarına kaldıklarında’ gözyaşı dökmeyi, daha sonra da başkasının yanında veya toplum içinde de göz yaşlarından kesinlikle utanmamalarını önerdiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!