Ağızdan kumandalı

Güncelleme Tarihi:

Ağızdan kumandalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 00:05

3 yıl önce bisikletten düştüğü için kol ve bacaklarını kullanamayan genç , kendisi için özel olarak üretilen bir Playstation düzeneği sayesinde ağzıyla futbol oyununu yeniden oynayamaya başladı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de 30 yaşındaki Will Clark için özel olarak tasarlanan “oyun sandalyesi’nin iki yanında onun sadece omuzlarını kullanarak aktive edebileceği kontrol pedleri bulunuyor. Sandalye ayrıca Playstation kumandasını Clark’ın çenesi ve dudakları ile kullanabilmesi için ağzının hizasında tutan özel bir düzenek de içeriyor. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Clark, kazadan sonra büyük zorluklar yaşadığını ve özellikle en basit işlerini bile başkalarına yaptırmak zorunda kalmanın kendisini çok üzdüğünü söyledi. Bir daha çok sevdiği Playstation oyunlarını oynayamayacağını sanan Clark, eskisi gibi arkadaşları ile oyun oynamasına imkan sağlayan bu düzenekten çok memnun olduğunu söyledi.

Ağızdan kumandalı


Clark, şimdilik Playstation düzeneğinin sadece Fifa oynamasına imkan sağladığını ancak “oyun koltuğunda” yapılacak bazı yeniliklerle yakın gelecekte Call of Duty gibi oyunları da oynayabilmeye başlayacağını umduğunu söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!