Afişlerden logolar, isimler çıktı, Fransa kaldı

Güncelleme Tarihi:

Afişlerden logolar, isimler çıktı, Fransa kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 11:11

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura yüzde 24’le çıkan ‘Yürüyüş’ hareketinin adayı Emmanuel Macron ve yüzde 21.2 ile çıkan aşırı sağ Milli Cephe (FN) adayı Marine Le Pen yeni afişlerini paylaştı.

Haberin Devamı

TEMSİL sorunları yaşanan bu seçimde Fransa’yı birleştirici çoğunluğa ulaşamayan iki aday yeni imajlar ve sloganlarıyla Fransa’yı ikna etme peşinde. Le Pen soyisminin markalaştığı FN partisinde ikinci tur afişinde Le Pen ismi ve FN ibaresi özellikle bulunmuyor. Le Pen soyismini daha önce seçilmek için kullanan aile bireyleri arasında Marine Le Pen’in milletvekili yeğeni Marion Le Pen bulunuyor. Asıl soyismi farklı olan genç milletvekili, teyzesi ve dedesinin Le Pen soy isminin marka değerinden yararlanıp milletvekili seçilmişti.

ÜRKÜTMEK İSTEMİYOR

Soyismini yerine göre ön plana çıkarıp yerine göre geri plana atan Le Pen ailesi siyasetçileri, ikinci turda bu soyisimle oy vermesini istedikleri ‘diğer’ Fransızları ürkütmek istemiyor. Her iki adayın da Fransa’nın birleştirici aday olma isteği afişlerinde görülebiliyor. Macron ve Le Pen sade, lacivert ve beyaz tonlarında renkler seçerek, herhangi bir parti ibaresi bulundurmaksızın ‘Fransa’ sloganı paylaştı.
Macron, “Beraber Fransa” derken Marine Le Pen, “Fransa’yı seçmek” sloganını kullandı. Macron sloganıyla 1988’de Jacques Chirac’ın “Fransa beraber” sloganını hatırlattı. Macron da yine Le Pen gibi hareketini hatırlatan herhangi bir logo veya yazı paylaşmadan sade bir afiş tercihinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!