Afganistan'daki ISAF komutanı destek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Afganistandaki ISAF komutanı destek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 17:57

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücünün (ISAF) Amerikalı komutanı General David McKiernan, mümkün olan en kısa zamanda asker dahil çeşitli yardımlara ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

General McKiernan, Pentagon'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Afganistan'daki sorunun salt askeri değil, daha fazla ekonomik ve daha fazla siyasi yardım gerektirdiğine dikkat çekti.

McKiernan, bu yıl Pakistan'dan Afganistan'a geçen yabancı savaşçı sayısında önemli artış olduğunu, bu yabancı savaşçılar arasında Çeçenler, Özbekler, Suudiler ve Avrupa ülkeleri vatandaşları bulunduğunu belirtti. McKiernan, mümkün olan en kısa sürede askeri destek istediklerini sözlerine ekledi.

Pakistan ordusunun son dönemde Afganistan sınırında saldırıda bulunan militanlara yönelik operasyonlarının önemine işaret eden McKiernan, ancak bunun nasıl etki göstereceğini söylemek için henüz erken olduğunu kaydetti.

ISAF komutanı McKiernan, Afganistan'da çok şiddetli çatışmalar olduğunu hatırlatarak, iyiye gitmeden önce durumun biraz daha ağırlaşabileceği fikrinde olduklarını belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Afganistan'la ilgili yeni bir rapor yayımlayarak, ülkedeki güvenlik durumunun son 6 ay içinde "oldukça kötüleştiğini" aktarmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!