Afganistan'daki cezaevi isyanı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Afganistandaki cezaevi isyanı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 12:30

Afganistan'da Taliban ve El Kaide üyelerinin de kaldığı bir cezaevinde çıkan isyan sürerken, mahkumlar cezaevinin bir kısmının kontrolünü ele geçirdi.

Haberin Devamı

Afganistan Adalet Bakan Yardımcısı Muhammed Kasım Haşimzayi, dün gece başlayan olaylarda 4 mahkumun yaralandığını söyledi. Bazı mahkumların kaçma girişimlerinin sürdüğünü belirten Haşimzayi, yaklaşık 100 mahkumun kadınlar koğuşunun kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Haşimzayi, bir bakanlık heyetinin cezaevine girerek mahkumların taleplerini dinleyeceğini, soruna müzakereler yoluyla çözüm bulamamaları halinde ise diğer seçenekleri gözden geçireceklerini kaydetti.

Afganistan cezaevleri idarecisi Abdülselam Bekşi de El Kaide ve Taliban üyeleri dahil yaklaşık 1300 mahkumun bulunduğu yüksek güvenlikli Poluçarki Cezaevi'nde süren isyanda, mahkumların kaçmaması için cezaevinin etrafının polis kordonuna alındığını kaydetti.

AP ajansı da Afgan ordusunun yaklaşık 100 asker, 8 tank ve zırhlı araçları cezaevi kapılarına yığdığını, içeriden silah sesi geldiğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!