Afganistan'da intihar saldırısı: Üç Türk mühendis öldü

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda intihar saldırısı: Üç Türk mühendis öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2014 08:39

Afganistan'da EMTA isimli Türk inşaat şirketinde çalışan personeli taşıyan minibüse intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda üç Türk mühendis hayatını kaybetti, bir mühendis de yaralandı.

Haberin Devamı

Ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde yerel saatle 07.15'te düzenlenen saldırının, yapımına yeni başlanan bir polis merkezi inşaatı yakınlarında gerçekleştirildiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'na konuşan valilik sözcüsü Ahmadziya Abduzey, saldırıya uğrayan mühendis ve işçilerin Behsud bölgesindeki inşaatta çalıştığını belirtti.

İntihar saldırganın motosikletli olduğunu söyleyen Abdülzay, üç mühendisin yaşamını yitirdiği saldırıda bir Türk mühendisin de yaralandığını ifade etti.

Polis, saldırıda yaralananlar arasında bir Afgan çocuğun da bulunduğunu açıkladı.

Hürriyet'e konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkileri, saldırıda hayatını kaybeden mühendislerin cenazelerinin şu dakikalarda Kabil'e nakledildiğini belirtti. Cenazelerin Türkiye'ye getirilmeleri için askeri uçak hazırlıkları yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Afganistanda intihar saldırısı: Üç Türk mühendis öldü

TALİBAN ÜSTLENMEDİ
AA muhabirine konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, üç Türk mühendisin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı Taliban'ın düzenlemediğini savundu.

Türkiye halkına karşı her zaman iyi niyetli davrandıklarını söyleyen Mücahit, “Türk halkının Afgan halkıyla din bağı bulunmaktadır. Biz her zaman Türk halkını sevdik ve seviyoruz. Dolayısıyla böyle bir saldırıyı özellikle, bile bile asla yapmayız” dedi.

Sözcü Mücahit, daha önce de yanlışlıkla Taliban tarafından Logar kentinde kaçırılan Türkleri, kim olduklarının anlaşılmasından sonra serbest bıraktıklarını hatırlattı.

Mücahit, Afganistan'da meydana gelen tüm olayların sorumluluğunun Taliban'a atfedildiğini ileri sürerek, bu ülkede Taliban'dan başka birçok örgütün faaliyet gösterdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!