Afganistan'da ABD uçağı düştü

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda ABD uçağı düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 09:24

Afganistan'ın Celalabad kentinde bir ABD savaş uçağı düştü. AFP haber ajansı uçağın düşürülmesini Taliban'ın üstlendiğini bildiriyor.

Haberin Devamı

Afganistanda ABD uçağı düştü

Ajansın aktardığına göre Taliban, ABD uçağını vurarak düşürdüğünü öne sürüyor.

AFP'ye konuşan ABD'li bir yetkili, olayda 11 kişinin öldüğünü söyledi.

C-130 model askeri kargo uçağının askeri teçhizat taşıdığını ifade eden yetkili, uçağın düşme anında herhangi bir düşman ateşi tespit edilmediğini ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Uçakta bulunan altı ABD askeri çalışanın yanı sıra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon kapsamında sözleşmeli olarak çalışan beş sivilin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Taliban Pazartesi günü Afganistan'ın kuzeydoğusundaki 300 bin nüfuslu Kunduz kentini ele geçirmiş; bunun üzerine NATO birliklerinin desteklediği Afgan güçleri kenti geri almak için kapsamlı bir operasyon başlatmıştı.

Haberin Devamı

Afgan yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentindeki kilit alanları Taliban'ın elinden geri aldıklarını söylemiş; Taliban ise kentin büyük bölümünü elinde tuttuğunu belirtmişti.

Ülkenin kuzeyinde ABD ve Polonyalı kuvvetler dahil olmak üzere koalisyona bağlı 1.000 asker bulunuyor. Afgan ordusunun asker sayısı ise 40 bin olarak veriliyor.

ABD'nin Afganistan'da yaklaşık 9.800 askerinin bulunuyor ve bu rakamın yıl sonuna kadar azaltılmasının bekleniyor.

Afganistanda ABD uçağı düştü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!