ADD seçime girmek için destek istiyor

Güncelleme Tarihi:

ADD seçime girmek için destek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 09:52

Almanya’daki bir grup Türk tarafından kurulan Alman Demokratlar Birliği (Allianz Deutscher Demokraten) partisi, genel seçimlere katılabilmek için, seçmenlerin imza desteğine ihtiyaçları olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

GEÇEN gönlerde, Almanya’nın Köln kentinde kurulan Alman Demokratlar Birliği (Allianz Deutscher Demokraten / ADD) Partisinin ismine Köln mahkemesinden yasak gelmiş, gerekçe olarak ise partinin logosunun Sağcı Parti AfD’nin logosuna benzemesi gösterilmişti.
Dava sonucunda Alman Meclisi’nin Ermeni soykırımı yasasını onaylamasına tepki olarak iş adamı Remzi Aru, Avukat Ramazan Akbaş ve Halil Ertem tarafından kurulan partiye Köln Mahkemesi tarafından yasak gelmişti.

‘BİZE ÇİFTE STANDART UYGULANDI’

“Partiye banka hesabı verilmemesi ve açılan 5 hesabın sebepsizce kapatılması sabırları taşırdı” diyen partinin Basın Sözcüsü Uğur Karadağ, mahkemenin taraflı olduğunu, kendilerine çifte standart uygulandığını savunarak, kendilerine yapılan baskılara rağmen parti olarak büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘DERİN DEVLET BASKI UYGULUYOR’

Alman Demokratlar Birliği’nin bir yaşını doldurduğunu belirten partinin ikinci başkanı Ramazan Akbaş ise şu açıklamalarda bulundu: “ADD kurulduğu günden bu yana Alman derin devleti tarafından yapılan baskılar ve konulan engellere rağmen, bu sene yapılacak Almanya genel seçimlerine katılma kararı aldı. Lakin bir senedir uygulanan yaptırımlara yeni birisi daha eklendi. Partimizin kısaltması olan ADD logosuna, aşırı sağcı parti AFD tarafından dava açıldı ve bu kısaltma mahkeme tarafından yasaklandı. Bunun üzerine arabalarımızdaki reklam yapışkanları dahil, sosyal medya, resimler, reklam baskıları, rozetler, videolar vb. her yerden bu kısaltmayı kaldırtan mahkeme, bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı bizlere defalarca ceza yazdı.”

KRV’DE ALDIĞI OYLAR AfD’YE YAZILDI

Kuruluşunun 11’inci ayında Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (KRV) yaklaşık 14 bin oy alan partinin oyları, iki hafta sonra, ‘sayım hatası olduğu’ gerekçesiyle aşırı sağcı parti AFD’ye verilerek yaklaşık 11 bine düşürüldü.

YASALARA UYGUN OLDUĞUNA KARAR VERDİLER

Federal çapta kurduğu altı eyaletle genel seçimlere girme hazırlığı yapan partinin, seçime katılabilmesi için eyalet başına 2 bin kişinin imzasını isteyen Federal Seçim Komisyonu, partinin Almanya hukukuna göre parti olup olmadığına karar vermek için yaptığı toplantıda, ADD’nin yasalara uygun bir parti olduğuna karar verdi.

Haberin Devamı

SEÇMENLERİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR

Parti yetkilileri, Alman Demokratlar Partisi’nin genel seçimlere katılabilmesi için, seçmenlerinin desteğine ihtiyacı olduğunu, destek vermek isteyenlerin www.ad-demokraten.de internet adresinden, info@ad-demokraten.de e-posta adresinden veya AD-Demokraten facebook hesabı üzerinden bilgi alabileceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!