Adaylığını açıklamadı

Güncelleme Tarihi:

Adaylığını açıklamadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 00:00

Global ısınma manifestosunu Oscar sahnesine taşıyan Al Gore başkan adaylığını açıklayacağı şeklindeki spekülasyonlara esprili bir şekilde son verdi. Gore cebinden bir kağıt çıkarıp "Amerikalı yurttaşlarım" diye söze başlayınca, orkestra "haydi git" müziği çalmaya başladı ve kahkahalar koptu.

ABD’de Demokrat Parti içindeki başkan adaylığı yarışında kavga dozunun iyice tırmanması halinde partinin "uzlaşma adayı" olabileceği söylenen eski Başkan Yardımcısı Al Gore (58), Oscar gecesinde şimdilik adaylık yok mesajı verdi. Global ısınmaya karşı hareket çağrısını Oscar töreni aracılığıyla dünyada yaklaşık 1 milyar kişiye taşıyan Gore, Leonardo DiCaprio ile birlikte sahneye çıktı. İkili, çevreci mesajlarını verdikten sonra DiCaprio, muzip bir şekilde Gore’a dönüp, "Yapmak istediğimiz başka önemli bir duyuru yok mu?" diye sordu.

Tören öncesinde Amerikan medyasında "Gore, tören gecesi 2008 için adaylığını açıklayabilir" şeklinde spekülasyonlar yer almıştı. DiCaprio da bunlara gönderme yapıyordu. Aktörün sorusu üzerine Gore heyecanlı bir şekilde ceketin iç cebinden bir kağıt çıkardı ve "Amerikalı yurttaşlarım" diye bir söyleve girişir gibi yaptı. Bu sırada orkestra, teşekkür konuşmasını uzatanlara çalışan "haydi git artık" müziğine girdi. Bu esprili ortam konukları kahkahaya boğdu.

Demokrat Parti’de Hillary Clinton ile Barack Obama arasındaki çekişme nedeniyle Al Gore’a ideal aday gözüyle bakanların sayısı artıyor. Eski başkanlardan Jimmy Carter, "Onu başkan adaylığına ikna etmeye çalışıyorum" diyor. Bu arada Al Gore, bu yılki Nobel Barış Ödülü’ne de aday.

Al Gore’un kitabından uyarlanan ve kendisinin de anlatıcı olduğu global ısınma filmi "Uygunsuz Gerçek" en iyi belgesel dalında yönetmeni Davis Guggenheim’a Oscar ödülü kazandırdı. Melissa Etheridge de film için yazdığı "I Need to Wake Up" şarkısıyla Oscar kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!