Ada halkı DNA testi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ada halkı DNA testi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 13:52

Adriyatik'teki küçük İtalyan adası Tremiti'nin 30 civarındaki sakini, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye Libyalı kanı taşımadıklarını göstermek için DNA testi yaptırdı.

La Repubblica gazetesinin haberine göre, Tremiti belediye başkanı Giuseppe Calabrese, Trablus'la Roma arasında sömürge döneminden kalma anlaşmazlığa son noktanın konulabilmesi için Kaddafi'nin yapılmasını istediği teste can-ı gönülden katıldıklarını, testin adalıların Libyalı kanı taşımadığını gösterdiğini söyledi.

"Yangına körükle gitmektense onu söndürmeyi tercih ettik" diyen belediye başkanı, "Bu, tamamen insani bir davranış" dedi.
Libya, 1911 ve 1912 yıllarında 1300 kadar siyasi mahkumu, Tremiti adasına sürgüne yollamıştı. Ada sakinlerinden tecrit edilmiş olarak yaşayan sürgünlerin 400 kadarı, adaya geldikten birkaç ay sonra tifüs salgınında ölmüştü.

Libyalı sürgünlerle adalı kadınlar arasında cinsi münasebet kurulmuş olabileceği söylentisi yayılmıştı. DNA testi yaptıran bir adalı, "Hakikati ortaya çıkararak, söylentiye son verdik ve ruhumuzu sonsuza dek sükuna kavuşturduk..." diye konuştu.

Belediye başkanı Calabrese, Libya lideri Muammer Kaddafi'yi şahsen üç kez ziyaret ettiğini söyleyerek, "Kaddafi'den söz aldım; adamızı ziyaret edecek" dedi.

Tremiti adası, bugün Adriyatik'in gözde turistik mekanlarından.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!