Ada’da asker suçladı muhataplar sustu

Güncelleme Tarihi:

Ada’da asker suçladı muhataplar sustu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 00:00

KKTC’de komutanın iktidarı kastederek suçlamalarda bulunması adada gerginliği artırdı.

KKTC’de, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun "Türk askerini adada misafir" olarak niteleyen hükümete yakın çevreleri, Türkiye’ye karşı egemenlik mücadelesi vermekle suçlaması, adada tansiyonu yükseltti. Başbakan Ferdi Sabit Soyer yorum yapmaktan kaçınırken, hükümetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin yayın organı Yeni Düzen gazetesi ve Asil Nadir’in Kıbrıs gazetesi habere birinci sayfalarından yer vermedi.

Kıvrıkoğlu önceki gün Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı devir teslim töreninde, isim vermeden iktidardaki CTP hükümetine yakın çevreleri Türkiye’yi yabancı ve komşu bir ülke, ordusunu da yabancı ülke ordusu olarak görmekle suçlamış ve bu kesimleri Türkiye’ye karşı egemenlik mücadelesi içinde göstermişti. Kıvrıkoğlu, adada misafir olduklarını savunan kesimlere ise, "Öz be öz Türk yurdunda, Türk ordusu misafir değildir. Kalıcı bir anlaşma olana kadar da adada kalacaktır" cevabını vermişti.

BAŞBAKAN İLE TOKALAŞMIYOR

Törene katılanlar ve Kıbrıs medyası Barış Kuvvetleri Komutanı’nın bu sözlerinin doğrudan CTP hükümeti ve desteğindeki medya ve örgütleri muhatap aldığına dikkat çekti. Olaylı törene KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer de katıldı. Kıvrıkoğlu’nun sözlerine ve Başbakan Soyer yorum yapmaktan kaçındı. CTP’nin yayın organı Yeni Düzen gazetesi imzasız okur mektuplarıyla, "Yine de Kıbrıslı Türkler misafirlerine karşı hoşgörülüdür. Görev için birkaç yıllığına adaya gelen kişiler gidecek ama bizler buralarda olacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!