Açlık kampanyasında obez Pavarotti'ye eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Açlık kampanyasında obez Pavarottiye eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2002 01:53

BM'ye bağlı Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun açlıkla mücadele programında 145 kiloluk Luciano Pavarotti'nin kampanya yapması protestolara yol açtı. Monaco'da düzenlenen Telefood tanıtım resepsiyonunda, dünyayı açlıktan kurtarmak isteyenler yine zengin mönüleri tattılar.

Televizyonda canlı yayınlanan ‘‘Telefood’’ adlı programla para toplamayı hedefleyen FAO yeni kampanyanın tanıtımını Monaco'da ki Prens Ranier Forumu'ndaki dev resepsiyonla yaptı.

Pavarotti'nin konser verdiği gecenin biletleri 75-300 Euro arasında satılırken masalardan yine lüks menüler eksik olmadı. Bu tür lüks galaları içlerine sindiremeyen FAO'nun gıda ve tarım uzmanları ‘‘Her 4 saniyede bir kişinin açlıktan öldüğü gerçeği yaşanırken bir obezin bu kampanyayı yürütmesi çok çirkin’’ diyerek Pavarotti'yi protesto ettiler.

Pavarotti'nin imajının kampanyaya yarar değil zarar getirebileceğini belirten FAO uzmanları, ‘‘yüzünden sağlık fışkıran obur bir insan açlıkla ilgili kampanyaya aracı olamaz ve olmamalı’’ yorumunu yaparak konuya FAO'nun Genel Direktörü Senegalli Jacques Diouf'un el koymasını istediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!