Aç insanlar gıda gemisine saldırdı: 6 ölü

Güncelleme Tarihi:

Aç insanlar gıda gemisine saldırdı: 6 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 11:40

BM'nin kıtlık nedeniyle dünya genelinde isyan çıkacağı uyarısından hemen sonra bir çok ülkede insanlar aç olduğu için sokaklara çıkıp, polisle çatıştı. En son Haiti'de gıda gemisine saldıran 6 kişi öldürüldü.

Haberin Devamı

Haiti'de açlık isyanı...

Dünyada inanılmaz açlık görüntüleri...

Birleşmiş Milletlerin kısa bir süre önce kıtlık nedeniyle dünya genelinde isyanlarının çıkabileceği uyarısını yaptıktan sadece bir hafta sonra birçok ülkede açlık nedeniyle isyan çıktı. Cezayir, Mısır ve Haiti'de aç kalan insanlar sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

HAİTİDE GIDA GEMİSİNE SALDIRI: 6 ÖLÜ

Haiti'de gıda ürünleri taşıyan bir gemiye düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldürüldü. Haitili yetkililer kuzeydeki Saint-Marc ile Anse-Rouge arasında sefer yapan gemiye düzenlenen saldırıda ölenlerden 2'sinin kadın olduğunu açıkladı. Aynı kaynaklar, saldırıda hayatta kalan tek kişinin balıkçılar tarafından kurtarıldığını aktardı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

"KORKMAYIN YETERÄ° KADAR PÄ°RÄ°NCÄ°MÄ°Z VAR"

Haberin Devamı

Filipinler'de de halkın temel gıda maddesi olan pirinç fiyatlarındaki artış yüzünden kaos yaşanıyor. Yılda 12 milyon ton pirinç tüketilen 90 milyon nüfuslu ülkede Haiti benzeri kanlı ayarlanmalardan çekinen Devlet Bakanı Arroyo, başkent Manila'da dolu pirinç depolarını basına açtı.

100 MİLYON İNSAN AÇ KALABİLİR

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, gıda fiyatlarındaki hızlı yükselişin yoksul ülkelerde 100 milyon insanı açlığa mahkum edebileceğini söyledi.Zoellick, yoksul ülkelerdeki yardıma muhtaç insanlara gıda sağlamak için daha fazla yardım ve küçük çiftçilere destek çağrısında bulundu.

KITLIÄžA KARÅžI ACÄ°L 500 MÄ°LYON DOLAR

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, hükümetlerden, BM Dünya Gıda Programı'na (WFP) 1 Mayıs'a kadar ihtiyacı olan 500 milyon dolarlık acil yardım taahhütlerini hızla yerine getirmesini istedi.

GIDA KRÄ°ZÄ°NE ABD'DEN 200 MÄ°LYON DOLAR YARDIM

Â
Dünya Bankası'nın gıda krizi konusunda hükümetlere acil müdahale çağrısı yapmasının ardından ABD Başkanı George Bush başta Afrika'da olmak üzere birçok ülkeyi ciddi biçimde etkileyen gıda kriziyle baş edebilmek amacıyla 200 milyon dolarlık acil yardım yapılması talimatı verdi.

BAN: GIDA KRÄ°ZÄ° ACÄ°L BOYUTLARA ULAÅžTI
       Â
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da dünyadaki gıda krizinin acil boyutlara ulaştığını ve dünya genelinde yoksullukla mücadelede son dönemde katedilen mesafeyi tehdit ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Genel Sekreter Ban, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nin, Bretton Woods Kurumları ile yaptığı üst düzey toplantıdaki konuşmasında, gıda ürünlerinin fiyatlarında yaşanan hızlı artışın, hem kısa hem de uzun dönemli önlemlerin alınmasını gerektirdiğini belirtti.

Dünya Bankasının, son 3 yılda dünyada iki katına çıkan gıda ürünleri  fiyatlarının düşük gelire sahip ülkelerde yaşayan 100 milyon insanı daha  da yoksullaştıracağı uyarısında bulunduğunu anımsatan Ban, bu kapsamda  giderek büyüyen gıda krizinin son dönemde dünyada yoksullukla mücadelede  kaydedilen gelişmeyi yokedebileceğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!