ABD’nin yıldızları kaydı

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin yıldızları kaydı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 20:32

Amerikan ordusunun gösteri uçuşu filoları dün iki kazayla sarsıldı. Mavi Melekler’in F-18’i düşerek pilotuna mezar oldu. Başkan Obama’nın da katıldığı bir törende düşen F-16’nın pilotu ise kurtuldu.

Haberin Devamı

ABD Hava ve Deniz Kuvvetleri kazalarla sarsıldı. Orduya ait iki akrobasi uçağı önceki gün bir saat arayla kaza yaptı. Uçak kazalarını devrilen bir kamyon takip etti.

PİLOT FIRLADI

İlk kaza, Colorado eyaletinin Colorado Springs kentinde, ABD Başkanı Barack Obama’nın da katıldığı Hava Harp Okulu Mezuniyet töreninde yaşandı. Obama’nın konuşmasının ardından F-16 savaş uçaklarından oluşan Thunderbirds hava akrobasi ekibi selamlama geçişi yaptı. Geçiş sonrasında F-16 uçaklarından birinde teknik arıza meydana geldi. Pilot, uçağı fırlatma koltuğu kullanarak terk etti. Pilotun durumunun iyi olduğu açıklanırken, uçak boş bir araziye düştü. Obama, uçak düştüğü sırada törendeydi.

BİR KAZA DA KARADA

Öte yandan ABD’nin Teksas eyaletinde, şiddetli yağış nedeniyle taşan dereden geçen askeri aracın devrilmesi sonucu 5 asker hayatını kaybetti, 4 asker ise suda kayboldu.Fort Hood Askeri Üs Sözcüsü John Miller, üsse ait askeri aracın son iki gündür rekor düzeyde yağış alan bölgedeki dereden geçtiği sırada devrildiğini ve suda sürüklendiğini belirtti. Kazalarla ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, silahlı kuvvetlerin bu kazalardan ders çıkaracağını söyleyerek “Gelecekte bu tür kazaları önlemek için gereken tedbirleri alacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!