ABD'nin inanılmaz çifte standartı

Güncelleme Tarihi:

ABDnin inanılmaz çifte standartı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

ABD'nin Türkiye’ye itidal çağrılarını yaparken Afganistan’da saldırılar düzenlenen teröristlere karşı Pakistan topraklarında operasyonlar düzenlediğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Washington Times gazetesinde yayınlanan bir yorumda ABD’nin yaklaşımı için “Bu inanılmaz bir çifte standart. ABD için Irak topraklarındaki PKK teröristlerinin peşinden gitmek akıllıca olurdu” denildi.

Washington Times gazetesince Tülin Daloğlu imzası ile yayınlanan yorumda Aktütün saldırısına dikkat çekilirken "NATO müttefiki Türkiye’ye saldıran Kürt ayrılıkçı teröristlerinin Irak’ta güvenli bir barınak bulduğu" kaydedildi. Şehitler için düzenlenen cenaze törenlerine değinildiği yorumda “Türkler artık bıktı” ifadesi de kullanıldı.

Batılı güçlerin Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinde bir Kürt devleti kurmayı arzuladıklarının kaydedildiği yorumda, AKP’li Vahit Erdem’in açıklamalarına da yer verildi.

Vahit Erdem, ilk başta ABD’nin niyetinin bağımsız bir Kürt devleti oluşturmak olduğunu, ancak zamanla bunun bölgede İsrail-Filistin ihtilafından daha çok sorun yaratacağını görerek tutumunu değiştirdiğini söyledi. Erdem “Şimdi (ABD), samimi bir biçimde Irak’ın toprak bütünlüğünü destekliyor. İlk başta ? açıkça söyleyim ? desteklemiyorlardı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜK OPERASYON OLASILIĞI

Washington Times’deki yazıda terör örgütü PKK’nın, Irak’tan sızarak Türkiye’de gerçekleştirdiği saldırıların devam etmesinin, Türkiye’nin büyük bir sınır ötesi operasyonu düzenlemesi olasılığının gündeme getirdiği belirtilmesinden sonra şu değerlendirmesi yapıldı:

“ABD, itidal çağrılarını yaparken aynı nedenle, yani Afganistan’ın içerisinde saldıralar gerçekleştiren teröristleri yakalamak amacıyla Pakistan’ın aşiret bölgesinde operasyonlar düzenliyor. Bu inanılmaz bir çifte standart. ABD için Irak topraklarında PKK teröristlerinin peşinden gitmek, akıllıca olurdu.”

Yorumda bağımsız bir Kürdistan devletinin bir Kürt terörist grubu tarafından tesis edilmeyeceği vurgulanırken de, sadece hava gücü ile sınırlı kalmayan olası bir Türk sınır ötesi operasyonunun, Türkiye’nin AB müzakere sürecini durduracağı ve ABD ile ilişkilerini gerginleştireceği öne sürüldü. Yorumda Irak’ı istikrarlaştırmanın yılları alacağı belirtilerek “ABD’nin, görünürdeki gelecekte ulusal çıkarlarını korumak amacıyla Türkiye’ye ihtiyacı var” denildi. (ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!