ABD'nin en tecrübeli savunma uzmanının esrarengiz ölümünü video görüntüleri çözecek

Güncelleme Tarihi:

ABDnin en tecrübeli savunma uzmanının esrarengiz ölümünü video görüntüleri çözecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 00:00

ABD’nin en tecrübeli ulusal savunma uzmanlarından John Wheeler, geçtiğimiz Cuma günü Delaware eyaletinin başkenti Wilmington’da bir yol kenarında ölü bulundu. Wheeler'ın nasıl öldüğü hakkında ortada hiçbir bilgi yok. Polis, esrarengiz ölümü aydınlatmak için son çare olarak Wheeler'ın güvenlik kamerasına takılan görüntülerini inceliyor.

Haberin Devamı

BU GÖRÜNTÜLER CİNAYETİ AYDINLATACAK MI/WEB TV

 

ABD başkanları Ronald Reagan ve George H. W. Bush döneminde Savunma Bakanlığı’nda danışmanlık yapan 66 yaşındaki Albay John Parsons Wheeler'ın, cesedi evinin yakınlarındaki bir çöp yığınında bulunmuştu.

 

Bir cinayete kurban gidip gitmediği bilinmeyen Wheeler'ın cesedinin New Castle'da bulunan evinin yakınlarındaki bir çöp tenekesine atıldığı ve toplanan diğer çöplerle yaklaşık 32 kilometre ötedeki Newark'a kadar gittiği bildirilmişti. Wheeler'ın cansız bedeni, burada çöplerin boşaltılmasıyla ortaya çıkmıştı.

 

Wheeler, ölmeden yaklaşık 14 saat önce Nemours Binası’nın güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Oldukça endişeli olduğu görülen Wheeler'ın, birkaç kişinin yardım teklifini reddettiği belirtildi.

Haberin Devamı

 

Polis, Wheeler’ın neden öldürülmüş olabileceği hakkında bir fikre sahip değil. Cinayeti, güvenlik kamerası görüntülerinin aydınlatması bekleniyor.     

 

İKİ GECE ÖNCE OTOPARKTA GÖRÜLDÜ

Polisin verdiği bilgiye göre, Wheeler öldürülmeden iki gece önce, yani 29 Aralık'ta yolunu kaybetmiş bir halde New Castle County mahkemesinin otoparkında görüldü.

 

Otoparkta görevli Iman Goldsborough, Wheeler’ın takım elbise giydiğini ancak kravatı olmadığını ve sadece tek ayağında ayakkabı olduğunu söyledi. Ayrıca, havanın karlı olmasına rağmen Wheeler’ın mont giymediği belirtildi.

 

Goldsborough’un ifadesine göre, Wheeler park yeri ücreti ödemeden “ısınmak istediği” söyledi ancak aracı parkta değildi. Ayrıca, iş çantasının çalındığını belirtti ve defalarca şarhoş olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 

Wheeler’ın güvenlik kamerasına yakalanmadan önce son görüldüğü yerin, avukatı Bayard Marin’in bürosuna yakın bir cadde olduğu belirtildi.

 

CİNAYETİN ARKASINDA DAVA MI VAR

Marin, oldukça gergin geçen bir mülk davasının ortasında olan Wheeler'ı en son 27 Aralık'ta gördüğünü söyledi. Marin ifadesinde, Wheeler'ın, Frank ve Regina Marini çiftiyle mülk meselesi yüzünden kavgalı olduğunu belirtti. 

 

Marin, Wheeler’ın mahallesindeki tüm binalardan daha yüksek olan Marini ailesine ait evin inşa edilmesini istemediğini belirtti. Çünkü Marinilerin evi, Wheeler’ın manzarasını kesiyor ve Delaware Nehri’ni görmesini engelliyordu.

 

Mahkemeye başvuran Wheeler’ın yasaklama emri talebi 13 Aralık’ta reddedildi. 28 Aralık günü ise Marinilerin evine böceklere karşı kullanılan çok sayıda duman bombası atıldı.

Haberin Devamı

 

Marini ailesi, Wheeler’ın ölümünün ardından “üzüntülerini ilettiklerini” açıkladı. Polis, Wheeler’ın ölümüyle henüz Marini ailesiyle süren davanın bağlantısı olup olmadığını bilmediklerini belirtti. Yapılan soruşturmada, Wheeler'ın ayın 27'siyle 29'u arasında nerede olduğu ve ne yaptığı araştırılıyor.

 

JOHN WHEELER KİMDİR?

Vietnam Savaşı’nda Pentagon’da görev alan ve üç farklı ABD Başkanı döneminde hizmet veren Wheeler, Vietnam Savaşı Anıtı’nın yapılmasında da rol oynamış isimlerden biriydi. West Point Askeri Akademisi’nde eğitim gören Wheeler, Harvard’da işletme, Yale’de hukuk okumuş, 3 cumhuriyetçi başkan döneminde Washington’da danışmanlık görevinde bulunmuş, Reagan’ın döneminde Vietnam savaş gazileri programı yaratmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!