ABD'nin en depresif meslekleri

Güncelleme Tarihi:

ABDnin en depresif meslekleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 07:25

ABD'de yaşlı ve çocuk bakımında çalışanlar ile aşçı, barmen ve garsonların en çok depresyona giren meslek mensupları olduğu belirlendi.

Bir hükümet kuruluşu tarafından yayınlanan rapora göre, ABD'de tüm gün çalışanların yüzde 7'si geçen yıl depresyona girdi. Kadın çalışanların erkeklere göre daha çok depresyon sorunu bulunduğu, genç çalışanların da yaşlı meslektaşlarına oranla daha çok depresyona girdikleri tespit edildi.

ABD'deki araştırmaya göre, çocuk ve yaşlılar ile günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan engellilerin bakımında çalışanların yüzde 11'i bu sorunla karşı karşıya kalıyor ve depresyon süreleri iki hafta veya daha uzun sürüyor. Depresyon sırasında ilgi ve zevk kaybından şikayet eden bu meslek grubu çalışanları, uyku, beslenme ve konsantrasyon sorunu çektiklerini belirtiyor.

ABD'de en depresif ikinci meslek grubunu, gıda hazırlayan ve servis yapan aşçı, garson ve barmenler oluşturuyor. Bunların oranı yüzde 10,3. Üçüncü meslek grubunu da, yüzde 9,6 ile sağlık sektöründe çalışanlar ile sosyal hizmet görevlileri oluşturuyor. Depresyon oranı en düşük meslek grubunu ise yüzde 4,3 ile mühendisler, mimarlar ve ölçüm uzmanları oluşturuyor.

Amerikalı yetkililer, depresyonun yılda 30 milyar dolar ile 44 milyar dolar üretim kaybına yol açtığını hesaplarken, işsizler arasında depresyon oranının yüzde 12,7'ye yükseldiğine işaret ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!