ABD'nin başı ordu içindeki intiharlarla dertte

Güncelleme Tarihi:

ABDnin başı ordu içindeki intiharlarla dertte
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 00:00

ABD ordusu içindeki intihar sayısının bu yılın ilk 10 ayında 133’e ulaştığı bildirildi. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 18 artış gösterdi.

Haberin Devamı

Yetkililer geçtiÄŸimiz yıl 140 ABD askerinin intihar ettiÄŸini, ancak bu sene yıllık bazda bu rakamın üstüne çıkılmasının beklendiÄŸini belirtti.   Â

 

ABD ordusu 2008’de her 100 bin askerden 20.2’sinin intihar ettiğini açıklamıştı. Böylece, ABD askerleri arasındaki intihar oranı aynı yaş kategorisindeki siviller arasındaki intihar oranını ilk kez geçmiş oldu.

 

ABD'li ordu yetkilileri bu artışta süreli olarak Irak ve Afganistan'a ek birlik gönderilmesinin ve travma sonrası stres bozukluğunun etkili olduğunu ifade etti.

 

Yüksek intihar oranları yetkilileri endişelendirirken, Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü ile işbirliğine giden ABD ordusu, intiharların önüne geçmek için özel birimler kurdu.

Haberin Devamı

 

ASKERLER MORALSÄ°Z

Geçtiğimiz günlerde Pentagon tarafından yapılan bir araştırma da Afganistan'daki Amerikan askerlerinin moralinin bozuk olduğunu ortaya koydu. Araştırma, moralsiz askerlerin psişik sorunlarla boğuştuğunu gösterdi.

 

Askerler arasında yapılan nabız yoklamasına göre, askerlerin sadece yüzde 17'si moralinin "iyi" veya "çok iyi" olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!