ABD'li komutanın başı büyük dertte

Güncelleme Tarihi:

ABDli komutanın başı büyük dertte
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 16:29

ABD'nin Afganistan'daki güçlerinin komutanı Orgeneral Stanley McChyrstal, Rolling Stone dergisinde yayımlanan bir yazıda Obama yönetiminin üst düzey isimleriyle alay ettiği gerekçesiyle Washington'a çağrıldı.

Haberin Devamı

TALÄ°BAN ABD'YÄ° HARACA BAÄžLAMIÅž

McChrystal'dan, Beyaz Saray'daki Afganistan ve Pakistan konusundaki aylık toplantıya, telekonferans yöntemi yerine bizzat katılmasının istendiÄŸi, böylece ABD BaÅŸkanı Barack Obama ve Pentagon yetkilileriyle sarf ettiÄŸi sözler konusunda görüşebileceÄŸi belirtildi.Â

ABD yönetiminin, Afganistan'daki Amerikan ve NATO güçlerinin komutanı McChyrstal, 25 Haziran'da yayımlanacak olan Rolling Stone adlı dergide yer alan, Washington yönetimini eleştirdiği yazı nedeniyle özür dilemişti.

Roling Stone dergisi, McChrystal'in, Obama yönetiminin önemli isimleriyle yaşadığı sorunları ve emrindeki askerleri bile kendi stratejisinin savaşı kazandıracağına ikna edemediğini bildirmişti.

Yazıda McChyrstal, Başkan Yardımcısı Joe Biden'la da alay ederken, ABD'li generalin Obama ile Oval Ofis'te yaptığı daha ilk görüşmede "hayal kırıklığına uğradığını" söylediği belirtilmişti.

Haberin Devamı

McChrystal, dergiye, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kabil Büyükelçisi Karl Eikenberry tarafından ihanete uğradığını hissettiğini söylemişti.

NATO sözcüsü James Appathurai, McChyrstal'ın makalesini 'talihsiz' diye nitelerken, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise bir NATO komutanı olarak Orgeneral McChrystal'a ve stratejisine "tam güven" duyduğunu söyledi.

Ä°LK Ä°STÄ°FA GELDÄ°
McChrystal'a yönelik tepkinin büyümesinin ardından ABD'li generalin üst düzey yardımcılarından biri, bugün Kabil'deki ABD karargahına istifasını sundu.

İstifa eden Duncan Boothby'ın halkla ilişkiler departmanında çalıştığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!