ABD'li general Irak'taki görevinden ayrılıyor

Güncelleme Tarihi:

ABDli general Iraktaki görevinden ayrılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 09:56

Amerikan askerlerinin Irak'taki komutanı Orgeneral Ray Odierno'nun,sonbaharda bu görevinden ayrılacağı açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Bryan Whiteman, Irak Savaşı'nda merkezi bir rol oynayan Orgeneral Odierno'nun başka görevlerde bulunmak üzere Irak'taki komutanlık görevini bırakacağını belirttiği açıklamasında, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Odierno'yu askerlerin eğitiminden ve Amerikan ordusunun bölgesel komutanlıklarında görevlendirilmelerinden sorumlu olarak Amerikan Müşterek Kuvvetler Komutanlığı'nın başına atadığını kaydetti.

Sözcü, Obama'nın Odierno'nun yerine de General Lloyd Austin'i önerdiğini açıkladı. Bu arada, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Orgeneral Odierno da yazılı bir açıklamada bulunarak, “Irak'ta kaydettiğimiz ilerlemelerden gurur duyuyorum ve hergün silahlı kuvvetlerimizin kadın-erkek gençleriyle çalışma fırsatı bulduğum için mutluyum. Burada Irak'taki misyonumuzun içinde kalacağım” ifadesini kullandı.

Savunma Bakanlığı yetkilileri, Odierno'nun, Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin sayısının mevcut 92 binden 50 bine çekildiği Eylül ayına doğru görevinden ayrılmasının beklendiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!