ABD'li Bakan: Evet, PKK ile YPG bağlantılı

Güncelleme Tarihi:

ABDli Bakan: Evet, PKK ile YPG bağlantılı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 01:04

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, PKK ile Suriye’de ABD’nin destek verdiği YPG’nin bağlantılı olduğunu kabul etti.

Haberin Devamı

ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nin “ABD’nin IŞİD Karşıtı Stratejisi” başlıklı oturumunda ifade veren Carter, Washington’da İsrail Lobisi’ne en yakın politikacılardan, Cumhuriyetçi Partili Senatör Lindsey Graham’in ABD’nin YPG’ye verdiği desteği eleştiren sorularını da cevapladı.

Graham’in PYD ve YPG’ye ilişkin “Haberler, onların PKK’yla birlikte ya da en azından sağlam bağları olduğunu belirtiyor. Bu doğru mu?” şeklindeki sorusuna Carter “Evet” yanıtını verdi. Graham’in “Türkler’in Suriye’de YPG’yi silahlandırdığımızdan ve YPG PKK’ya çok yakın olduğundan bize kızgın olması sizin için şaşırtıcı mı?” sorusu üzerine ise Carter, “Sadece şunu söylememe izin verin. Genelkurmay Başkanı da bunun içinde. Türklerle geniş istişareler içindeyiz” dedi. Graham’in “Türkler buna razı mı” sorusuna ise Carter “Razı değiller” diye cevap verdi. Graham bu cevap üzerine kendisinin Türklere hak verdiğini söyledi.

Carter ve aynı oturumda ifade veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford Türkiye’nin IŞİD karşıtı çabalara daha fazla katkı yapması gerektiğini vurguladılar. Dunford, Türkiye’nin aldığı önlemlerle Suriye sınırındaki yabancı savaşı akışını azalttığını ancak daha yapacak çok iş olduğunu söylerken hem Türkiye’nin çabaları hem de ülkelerle istihbarat ve bilgi paylaşımı konusunda “Bunun seviyesinden tatmin değiliz” dedi. Carter ise Türkiye’nin Suriye sınırı boyunca yaptıklarından minnettar olduğunu belirterek “Daha fazlasını yapmalarını isterdim. Daha fazlasını yapmalarını bir süredir istiyorum” diye konuştu.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!