AB’den uyarı: Basın özgürlüğü Avrupa’nın temel unsurudur

Güncelleme Tarihi:

AB’den uyarı: Basın özgürlüğü Avrupa’nın temel unsurudur
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 01:19

AB ile Türkiye arasındaki zirvenin ana konusu her ne kadar göç krizi olsa da Türkiye’de son dönemde basın özgürlüğü alanında yaşanan ve Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasıyla tekrar gündeme gelen olumsuzluklar da AB lider ve yetkililerinin gündemindeydi.

Haberin Devamı

Schulz’un uyarısı: Konu ilk olarak Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile Başbakan Davutoğlu’nun gerçekleştirdiği ikili görüşmede gündeme geldi. Schulz rahatsızlığı dile getirirken Davutoğlu da bu konuda şu ana kadar hükümet tarafından işlenen tezi yineleyerek konunun basın özgürlüğüyle ilgili olmadığını dile getirdi. Schulz, “Başbakan ile görüş alışverişinde bulunduk. Aynı fikirde değildi. AB ve AP için basın özgürlüğünün Avrupa kimliğinin temel bir unsuru olduğu üzerinde durdum” dedi. Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasını eleştiren Schulz, “Hemfikir olmadığınız bir gazete için bile olsa ki Zaman’ın iyi bir takipçisi olduğum söylenemez, basın hürriyeti bizim açımızdan pazarlığa açık değildir” dedi.

Hollande: ‘Tetikte olmalıyız’: Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande da zirve öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye ile mülteciler konusunda işbirliğinin basın özgürlüğü gibi hassas konularda sessiz kalınmasını gerektirmeyeceğini kaydederek, “AB basın ve ifade özgürlüğü konusunda tetikte olmalı” dedi. Hollande el koyma işleminin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!