AB'den mültecileri almayan Belçika'ya uyarı

Güncelleme Tarihi:

ABden mültecileri almayan Belçikaya uyarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 16:05

Belçika, geçen hafta Fransa'dan gelen mültecileri durdurmak için sınır kontrollerini sıkılaştırdı. Sınıra 300 polis sevkiyatı yapan Belçika, gelen mültecileri geldikleri yere tekrar geri gönderiyor.

Haberin Devamı

AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos ise Belçika'nın Schengen kurallarına saygı duyması konusunda uyarıda bulundu.

Fransa sınırında bulunan mülteci kampının tahliyesinin ardından binlerce insanın tekrar Belçika'ya gireceği korkusundan dolayı yetkililer önlem aldı.

Fransa'nın Calais şehrinden İngiltere'ye geçmek isteyen mülteciler, uzun zamandır çadırlarda hayat mücadelesi veriyor. Yaklaşık 3 bine yakın mülteci İngiltere'ye geçiş yapmak için zor şartlar altında kamplarda kalıyor. Önceki günlerde Fransız mahkemelerinin sınır yakınında bulunan mülteci kamplarına tahliye kararı vermesinin ardından Belçika sınır kontrollerini artırdı.

Fransa topraklarındaki binlerce mültecinin tahliyesinin ardından Belçika'ya gelmesi muhtemel mülteciler Belçika'yı telaşa soktu. Sınırda ciddi güvenlik önlemleri alan Belçika, hiçbir mülteciyi ülkeye sokmak istemiyor.

Haberin Devamı

SINIRDA HELİKOPTER VE ATLI POLİS DESTEĞİ

Belçika Federal polisi basın sözcüsü Peter De Waele yapmış olduğu açıklamasında, gelecek günlerde sınırı daha sıkı bir şekilde korumak istediklerini ifade etti.

24 saat boyunca 300 Belçikalı polisin sınırı kontrol edileceğinin bilgisini veren De Waele, helikopter desteğiyle mültecilerin geldiği noktaların tespit edildiğini ve ona göre polislerin dağıtıldığını ifade etti.

De Waele, “Belçika İçişleri Bakanlığı, Federal ve bölgesel polis merkezleriyle günlük durum değerlendirilmesi yapılıyor. Sınır kontrollerinin henüz bir bitiş tarihi yok. Fransa'dan Belçika sınırlarına geçmek için yüzlerce giriş kapısı var ve bu yüzden helikopter desteğiyle mültecilerin yoğunlukla geldiği noktaları belirledik ve polisleri oralara yönlendirdik. Kırsal bölgelerde is atlı polisler sınır güvenliğini sağlıyor” şeklinde konuştu.

Fransa'daki mülteci kampında tahliyenin ardından mültecilerin Belçika'ya akın etmesi durumda nasıl bir önlem alınacağını da anlatan De Waele, Belçikalı yetkililerin kamplara giderek mültecileri Belçika'ya girişin kolay olmayacağı konusunda bilgilendirileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos Belçika Federal Başbakan Charles Michel ve Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'a bir mektup yazarak getirdikleri sınır güvenliği konusunda Schengen kurallarına saygı duymaları gerektiğini ifade etti.

Mektupta Belçika'nın AB'yı bu konuda önce bilgilendirmesi gerektiğini de söyleyen Komiser Avramopoulos, sınır kontrollerinin 10 günden fazla sürmemesi gerektiği konusunda da uyarıda da bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!