AB'den Koza-İpek Grubu'na yönelik operasyona ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

ABden Koza-İpek Grubuna yönelik operasyona ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 16:33

Koza İpek Grubu'na bu sabah düzenlenen operasyona Avrupa Birliği'nden (AB) ilk tepki geldi. AB Dış İlişkiler Sözcüsü Maja Kocijancin, Brüksel'deki basın toplantısında, operasyona ilişkin "kaygılıyız" açıklamasında bulundu. Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) da Ankara'ya, "terörle mücadele yasalarını ve mali araçları medyaya baskı için kullanmaya son verme" çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre; AB Dış İlişkiler Sözcüsü Maja Kocijancin, Koza İpek Grubu'na yönelik operasyon için "AB'nin kaygılı" olduğunu belirterek, "AB'ye girme müzakereleri yürüten her ülkenin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uyarınca, insan haklarına ve ifade özgürlüğüne saygıyı garanti altına alması gerekir" diye konuştu.

ABden Koza-İpek Grubuna yönelik operasyona ilk açıklama
IPI’DAN TÜRKİYE’YE ÇAĞRI

İNGİLİZ GAZETECİLERE İLİŞKİN DE AÇIKLAMA YAPTI

Brüksel'deki basın toplantısında Kocijancin, İngiliz gazeteciler Jake Hanrahan ve Philip Pendlebury ile Iraklı tercümanları Muhammed İsmail Resul’un “silahlı örgüte yardım” iddiasıyla Diyarbakır'da tutuklanmaları konusuna da değindi.

"Vice News gazetecilerinin Türkiye'de terörle ilişkili suçlardan ötürü tutuklanmalarından endişe duyuyoruz" diyen Kocijancic, gazetecilere yönelik suçlamalar için "bağımsız ve şeffaf bir soruşturma" yürütülmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ABden Koza-İpek Grubuna yönelik operasyona ilk açıklama
İNGİLİZ GAZETECİLER ŞOKTA


ABD Dışişleri Bakanlığı, gazetecilerin "terör örgütü IŞİD adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin endişelerini Ankara’ya iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!