AB'den İsrail'e: İlk önce İran sorununu çözün

Güncelleme Tarihi:

ABden İsraile: İlk önce İran sorununu çözün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 13:21

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, çıktığı Ortadoğu turu çerçevesinde Tunus'tan sonra geldiği İsrail'de, ilk görüşmesini İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'la yaptı.

Haberin Devamı

Kudüs'te, Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantının başında yaptığı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, özellikle İran konusu üzerinde durdu ve Ashton'dan "İlk olarak bu sorunu çözmelerini" istedi.

Lieberman, "uluslararası toplumun, bölge ve tüm dünya için gerçek bir sorun ve tehdit oluşturan İran konusunu görmezden gelmeye çalışması ve İsrail'e baskı yapması kabul edilemez" diyerek, uluslararası toplumun Filistin konusunda İsrail'den taleplerde bulunmadan önce İran konusuyla ilgili gerçek çözümler sunmasını istedi.

Lieberman "İran'ın nükleer sorunuyla ilgili gerçek çözümler bulurlarsa, İsrail de Filistin probleminin çözümünde riskler alacaktır" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de görüşecek olan Ashton ayrıca Ramallah'ta Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Selam Feyyad ile bir araya gelecek.

Haberin Devamı

İsrail ve Filistin temasları sonrasında Lübnan'a ve ardından Ürdün'e geçecek olan Ashton'un, bu turu çerçevesinde en kısa zamanda Mısır'a da gitmek istediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!