AB’den idam karşıtı kongre

Güncelleme Tarihi:

AB’den idam karşıtı kongre
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 08:30

Tamamına yakınında idam cezası bulunan ve çoğunun bu cezayı aktif şekilde uyguladığı Arap Birliği ülkeleriyle ‘ilke ve değerlerini görmezden gelerek’ zirve düzenlediği için eleştirilen Avrupa Birliği, Brüksel’de İdam Cezasına Karşı Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

AB’nin her şartta idam cezasına karşı tavrının altını çizen Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bu cezayı uygulayan ülkelerle aynı değerlerin paylaşılmamasına rağmen diyaloğun devamından yana oldukları mesajını verdi. İdam cezasının caydırıcılığının olmadığını vurgulayan Mogherini, “İnsan hayatı hiçbir hükümet ya da devletin mülkiyeti değildir. Hiçbir ülke vatandaşlarını öldürme hakkına sahip değil” diye konuştu.

‘İKİYÜZLÜ OLABİLİRİZ’

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Pavel Telicka ise AB’nin insan hakları konusunda iyi durumda bulunduğunu belirtti ve “AB’nin bazen ikiyüzlü davrandığını söyleyebilir miyiz? Evet söyleyebiliriz, mükemmel değiliz” dedi. AB’nin, diyalogdan yana olduğu ülkelerin yanı sıra, stratejik ortakları arasında da bu cezayı uygulayanlar var. İdam cezası, AB ülkelerinin ve aday ülkelerin tamamında yasak.

Haberin Devamı

AB’den idam karşıtı kongre

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!