ABD'den teröre karşı işbirliği açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABDden teröre karşı işbirliği açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 09:43

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, terör örgütü PKK ile mücadelede Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin düzeyinde bir değişiklik olmadığını söyledi.

Crowley, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın toplantısında, terör örgütü PKK'nın son saldırıları ve ABD'nin bu konuda Türkiye ile istihbarat paylaşımını son 1-2 ayda durdurup durdurmadığına dair bir soruyu yanıtladı.

"PKK ile mücadelede Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin düzeyinde bir değişiklik yok" diyen Crowley, "PKK, bildiğiniz gibi yabancı bir terör örgütü ve Türkiye, Irak ve ABD'ye ortak bir tehdit oluşturuyor" ifadesini kullandı.

Crowley, PKK'nın bölgenin istikrarına da tehdit olduğunu belirterek, "Türk ve Iraklı müttefiklerimizin PKK'nın yarattığı sorunla başa çıkma çabalarını destekliyoruz" diye konuştu.

PKK'nın son saldırılarına ilişkin olarak da, hayatını kaybedenlerin aileleri ve dostlarına başsağlığı dileklerini ileten Crowley, "Bu nedenle Türkiye ile tam işbirliğine devam ediyoruz ve Türkiye'nin PKK'yı yenilgiye uğratmaya dönük mevcut çabalarını anlıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!