ABD'den Pakistan'a 'İran' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

ABDden Pakistana İran uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 15:55

ABD'nin Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke, Pakistan'ın İran ile yaptığı doğal gaz boru hattı anlaşmasının, ABD Kongresinin çıkarmaya hazırlandığı ve İran'ın petrol sanayisini hedef alan yeni yaptırım paketiyle çelişebileceği uyarısında bulundu

Pakistan'ı ziyaret eden Holbrooke, burada yaptığı açıklamada, bu konuda ihtiyatlı olunması gerektiğine dair mesajını Pakistanlı yetkililere ulaştırdığını belirtti.

Holbrooke, Pakistanlıları, doğal gaz konusunda karar alınmadan önce, Kongredeki tasarının nasıl ilerlediğine bakılması gerektiği konusunda ihtiyatlı olmaya davet ettiklerini belirtti.

İki ülke arasında ay içerisinde imzalanan doğal gaz boru hattı anlaşmasına göre İran, 2014 yılından itibaren Pakistan'a günde 21,5 metreküp doğal gaz sevk edecek.

ABD Kongresinin her iki kanadı, İran'a yaptırımlarla ilgili kendi tasarılarını geçirdi. Kurulan uzlaşma komisyonu, her iki tasarı arasındaki farklılıkları giderme üzerinde çalışıyor. Amerikalı yetkililer, Pakistan-İran doğal gaz boru hattı anlaşmasına karşı çıkıyor. Ancak ABD'nin Taliban ve El Kaide ile mücadelesinde Pakistan ile işbirliği içinde olması, Amerikalı yetkilileri düşündürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!