ABD'den 'Kobani' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABDden Kobani açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 10:23

Türkiye sınırındaki Suriye kenti "Kobani'nin IŞİD'den temizlendiğine" dair iddialara ilişkin ABD de açıklama yaptı.

Haberin Devamı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, IŞİD'le savaşan Kürt güçlerin hali hazırda Kobani’nin yaklaşık yüzde 90’ını kontrol ettiği belirtildi.

Açıklamada, "IŞİD'in Kobani'deki başarısızlığının", söz konusu terör örgütüne stratejik bir darbe niteliğinde olduğu ifade edildi.

Kobani'deki son duruma ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "IŞİD karşıtı savaşçıların Kobani ve çevresinin yaklaşık yüzde 70'ini kontrol ettiği" belirtilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında, "Biliyorsunuz IŞİD oraya çok büyük kaynak yatırdı ama başarılı olamıyorlar ve onları geri püskürtüyoruz. Ancak bunun tamamlanmış bir süreç olup olmadığını teyit edemem. Ancak IŞİD karşıtı güçlerin, IŞİD'i orada geri çevirmede başarılı olması olumlu bir gelişme" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Psaki, bir soru üzerine, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelenin beş ayağının her birine katkı sağladığını ifade ederek, "Dolayısıyla, sadece bir alanı değil, IŞİD'in yenilgiye uğratılmasına yönelik tüm çabaları içeren, devam eden işbirliğimizden kesinlikle memnunuz" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!