ABD'den IŞİD'le mücadele açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABDden IŞİDle mücadele açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 01:03

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, hafta sonunda koalisyon güçlerinin Suriye'de IŞİD'e karşı yaptıkları hava saldırılarını yoğunlaştırmalarının, "Kürt güçlerinin karada verdikleri başarılı mücadelenin bir sonucu" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı Carter, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Pentagon'a yaptığı ziyaret sonrası, Fransız mevkidaşı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Carter, "Son birkaç gündür Suriye'de daha fazla hava saldırısı düzenledik. Orada etkili hava saldırıları yapmış olmamızın sebebi, Kürt güçlerinin karada yaptıkları başarılı işlerdir, bu da bizim onları taktiksel olarak desteklemize yardımcı oluyor" dedi.

IŞİD üzerine konuşan Fransız Savunma Bakanı, "IŞİD artık sadece bir terör örgütü değildir, aynı zamanda bir terör ordusu haline gelmiştir. Klasik bir askeri anlayışın yanı sıra, şehir bölgelerinde yapmış oldukları terörist eylemlerle hem terör örgütlüğü hem de terör ordusu özellikleri göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Pazar günü, IŞİD örgütüne karşı yapılan hava saldırılarında, Rakka'ya toplam 18 saldırı düzenlenmişti. Bu saldırılar sonucunda, terör örgütüne ait bazı araçlar tahrip edilirken, 16 adet de köprü hedef alınmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!