ABD'deki Türk derneklerinden harita girişimi

Güncelleme Tarihi:

ABDdeki Türk derneklerinden harita girişimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 09:20

ABD'deki önemli Türk kuruluşlarından Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) ile Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), bir Amerikan televizyon kanalında Türkiye haritasının hatalı biçimde yansıtılmasıyla ilgili olarak kanal nezdinde girişimde bulundu.

Haberin Devamı

İki kuruluşun başkanları, ilgili yayın kuruluşuna ayrı ayrı mektup göndererek, hatanın düzeltilmesini isterken, Amerikalı Türklere de aynı davranışı sergilemeleri çağrısında bulundu.

ATAA Başkanı Günay Evinç, mektubunda, "böyle vahim bir hatanın nasıl yapılabildiğini anlamanın zor olduğunu" belirterek, "bu tür hataların, kanalın özellikle uluslararası konulardaki güvenilirliğine gölge düşürebileceğini" kaydetti.

Mektubunda Türkiye'nin komşularını tek tek sayan ve gerekli düzeltmenin yapılıp, doğru haritanın yayımlanmasını isteyen Evinç, kanala hitaben, "ATAA olarak, yazı işleri kurulunuzla bir araya gelip, Türkiye'nin coğrafyası, tarihi ve kültürünü konuşmayı arzu ederiz" ifadesini kullandı.

TADF Başkanı Kaya Boztepe adına, danışmanı İbrahim Kurtuluş tarafından gönderilen mektupta da "hatanın derhal düzeltilmesi ve Türk ulusuna hakaretten dolayı özür dilenmesi" çağrısında bulunuldu.

Haberin Devamı

"Yayınlanan haritanın, Türkiye'de son 20 yılda 40 bin masum cana kıyan ve ABD ile AB'nin terör listesinde de yer alan PKK terör örgütünün bir ürünü gibi göründüğü" belirtilen mektupta, "Kanalın bir terör örgütüne alet olmak istemesi, düşünebildiğim en son şey. Programın yapımcıları herhalde okul yıllarında tarih derslerini kaçırdılar" ifadesi kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!