ABD'de idam cezalarının infazı yeniden başladı

Güncelleme Tarihi:

ABDde idam cezalarının infazı yeniden başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 09:07

ABD Yüksek Mahkemesi'nin geçen ay aldığı,bir süreden beri fiili olarak infazları askıya alınan idam cezalarının yeniden uygulanması yönündeki kararının ardından ilk kez bir idam mahkumunun cezası infaz edildi.

Kız arkadaşını 1988'de öldürmek suçundan idam cezasına çarptırılan William Earl Lynd adlı 53 yaşındaki mahkumun cezası zehirli iğneyle infaz edildi. Lynd'in, kız arkadaşı Ginger Moore'u başına ve yüzüne 3 kez ateş ederek öldürdükten sonra cesedini gömdüğünü belirten yetkililer, idam mahkumu hakkında başka bir kadını daha öldürdüğü hakkında iddialar bulunduğunu, ancak bu suçtan hüküm giymediğini kaydettiler.

ABD Yüksek Mahkemesi 25 Eylül 2007'de ölüm hücresindeki iki mahkumun, ABD'de zehirli iğneyle idam cezasının infazında kullanılan 3 maddenin, gereksiz acıya neden olduğu gerekçesiyle durdurulması yönünde yaptığı başvuruyu görüşme kararı almış ve o tarihten itibaren ABD'de idam cezalarının infazı askıyı alınmıştı. Ancak ABD Yüksek Mahkemesi, 16 Nisanda aldığı kararla başvuruyu reddetmiş ve 25 Eylülden beri infazları fiili olarak durdurulan idam cezalarının yeniden uygulanmasına karar vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!