ABD'de dehşet uyandıran görüntüler

Güncelleme Tarihi:

ABDde dehşet uyandıran görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 14:17

ABD’nin Houston eyaletinde bir öğretmen13 yaşındaki öğrencisini tekme tokat döverken başka bir öğrenci tarafından saniye saniye cep telefonuyla kameraya kaydedildi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİSİNİ BÖYLE HASTANELİK ETTİ - WEB TV

 

Öğrencisini yere yatırarak döven kadın öğretmenin, bir yıl önce kavgalı olduğu bir kadının arabasının lastiklerini patlatmaktan sabıkası olduğu öğrenildi.

 

Houston Chronicle gazetesinin haberine göre, öğrencisine dayak atan 40 yaşındaki Sheri Lynn Davis adlı kadın Pazartesi günü kovuldu. Ancak zaten öğretmenlik sertifikası bulunmadığı ortaya çıkan kadının öğretmenlik mesleğinden ihraç edilmesi gibi bir durum söz konusu değil.

 

Texas eyaleti yasalarına göre sadece iki dil bilen ve özel eğitim veren öğretmenlerin sertifikaya sahip olması gerekiyor. Fen bilimleri öğretmeni olan Davis ise bu uygulamanın dışında kalıyor.

Haberin Devamı


Gazete, Ocak 2009’da işlediği suçun ardından tutuklama kararıyla aranan Davis’in iki ayrı suçtan mahkemeye çıkarılacağını belirtti.

 

49 BİN TL MAAŞLA DAYAK

Dayak görüntülerinde, Davis 13 yaşındaki Isaiah Johson adlı öğrenciyi yerde sürüklüyor, sırtını tekmeliyor, tokat atıyor ve kafasını sınıfın duvarına çarpıyor. Jamie’s House adlı okulun müdürü David Jones, yaşanan olay için mazeret bulunamayacağını söyledi ve Davis’in hemen görevden alındığını belirtti. 

 

Ortaya çıkan görüntüler Texas eyaletinde öğretmenlere yönelik sertifika uygulaması üzerinde tartışma başlattı. Houston Demokrat Parti senatörü Scott Hochberg, tüm okullarda çalışan öğretmenlere sertifika zorunluluğu getirmeyi düşündüklerini belirtti.

 

Dayakçı öğretmen Davis olay hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, okul yönetimi Davis’in üç seneden beri hiçbir şikâyeti olmadan çalıştığını ve 10 aylık maaşının 32 bin dolar (49 bin TL) olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!