ABD'de bir üniversitedeki 100 beyin çalındı

Güncelleme Tarihi:

ABDde bir üniversitedeki 100 beyin çalındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 11:27

ABD'deki Teksas Üniversitesi'nde eğitim ve araştırmalarda kullanılan 100 beyin ortadan kayboldu. Çalındığı düşünülen beyinlerden biri, 1966'da saat kulesinden etrafa ateş açarak 16 kişinin ölümüne sebep olan keskin nişancıya aitti.

Haberin Devamı

Austin kentindeki üniversiteye ait, bazıları 30 yıl öncesinden kalma “formaldehit” kavanozlarında korunan eğitim ve araştırma amaçlı kullanılan 200 beyinlik koleksiyonun yarıya yakının kaybolduğu açıklandı.

Üniversitenin konuyla ilgili açıklamasında, koleksiyondan yaklaşık 100 beynin bulunamadığı belirtildi. Kayıp beyinlerden birinin 1 Ağustos 1966'da Texas Üniversitesi'nin saat kulesinden etrafa ateş açarak 16 kişiyi öldüren, 31 kişiyi yaralayan ve daha sonra polis tarafından öldürülen keskin nişancı Charles Whitman'a ait olabileceği bildirildi.

ABDde bir üniversitedeki 100 beyin çalındı


Koleksiyonun küratörlerinden Psikoloji Profesörü Lawrence Cormack, öğrencilerden veya halktan birilerinin beyinleri Cadılar Bayramı muzipliği için “aşırmış” olabileceğini söyleri.

Austin Devlet Hastanesi'nin 28 yıl önce “geçici bulundurma” anlaşması kapsamında eğitim ve araştırma amacıyla beyinleri üniversiteye transfer ettiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!