ABD'de aşı skandalına imza atmıştı... Cezası belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

ABDde aşı skandalına imza atmıştı... Cezası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2021 09:44

Geçtiğimiz ocak ayında Wisconsin eyaletinde Kovid-19 aşılarına sabotaj düzenleyen ve yüzlerce doz aşının zarar görmesine sebep olan eczacı Steven R. Brandenburg suçunu itiraf ederek akılalmaz açıklamalara imza atmıştı. Brandenburg'un cezası belli oldu: Yıllarca hapis yatacak!

Haberin Devamı

ABD’nin Wisconsin eyaletinde koronavirüs aşı dozlarını sabote etmek suçuyla tutuklanan eczacı Stephen Brandenburg " Aşının güvenli olmadığına inandığım için şişeleri bozdum" diyerek suçunu itiraf etmişti. Geçen ocak ayında ortaya çıkan skandal sonrası yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşen aşı sabotajcısı eczacının aldığı hapis cezası belli oldu.

46 yaşındaki eczacı Steven R. Brandenburg, Wisconsin'de görev yaptığı hastanede yüzlerce doz Moderna kovid-19 aşısının bilerek ve isteyerek bozulmasına sebep olduğu için tutuklanmış, yapılan sorguda her şeyi itiraf ederek suçlu olduğunu kabul etmişti.

ABD Adalet Bakanlığı2ndan yapılan açıklamaya göre Steven R. Brandenburg, çalıştığı hastanede belli bir sıcaklık derecesinde saklanması gereken 500 dozdan fazla koronavirüs aşısını buzdolabından kasıtlı olarak çıkararak bozulmasına sebep olduğu için 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Aşı sabotajcısı adam aynı zamanda çalıştığı hastaneyi zarara uğratmaktan da suçlu bulundu ve 83 bin 800 dolar ödemeye de mahkum edildi.

ABDde aşı skandalına imza atmıştı... Cezası belli oldu
ABD'de aşılama kampanyasının başlamasından beri 124 milyon dozdan fazla Moderna aşısı yapıldı. İki doz halinde uygulanan ve mRNA teknolojisiyle üretilen Moderna aşısının semptomatik kovid'e karşı yüzde 90, hastalığın ağır geçirilmesine karşı ise yüze 95 etkili olduğu biliniyor.

NE YAŞANMIŞTI?

Wisconsin eyaleti Grafton Polis Departmanı, Stephen Brandenburg’un gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD medyasında yer alan habere göre, eczacı Stephen Brandenburg’un, 'güvenli olmadığına inandığı' gerekçesiyle aşı şişelerini bozduğunu ve Kovid-19 aşısının insanların DNA’sını değiştirdiğine işaret eden hiçbir kanıtın olmadığı ifade edildi.

ABDde aşı skandalına imza atmıştı... Cezası belli oldu

SABOTAJCI ECZACI SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Haberin Devamı

Brandenburg'un Ozaukee İlçe Bölge Savcısı Adam Gerol’a Zoom üzerinden yapılan duruşma sırasında itiraflarda bulunduğu ifade edildi. Grafton polisi, Brandenburg’un, 24-25 Aralık tarihlerinde şişeleri Advocate Aurora Hastanesi’nde bulunan Kovid-19 aşılarına sabotaj düzenlediği, aşıları soğutulmuş depodan ‘kasıtlı olarak’ çıkardığını ve onları bozulması için dışarıda bıraktığını itiraf ettiğini belirtti.

ABDde aşı skandalına imza atmıştı... Cezası belli oldu

YÜZLERCE DOZ AŞI ZARAR GÖRMÜŞTÜ

Wisconsin eyaletinde bir hastane eczacısının, 500 dozdan fazla koronavirüs aşısını buzdolabından kasıtlı olarak kaldırarak sabote ettiği şüphesiyle tutuklandığını söylenmişti. Hastane yetkilileri, 26 Aralık'ta yanlış yerleştirilmiş şişeler keşfedildikten sonra ilk başta bunun kasıtsız bir hata olduğunu düşündüklerini söylemiş, ancak konuyla ilgili daha fazla inceleme yapılmasının ardından geçtiğimiz perşembe günü aşının buzdolabından kasıtlı olarak çıkarıldığını kabul etmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!